Пісочне печиво на рослинному маслі за рецептом моєї бабусі
Не так давно я була в гостях у своєї бабусі, і ми приготували з нею разом ароматне і хрустке пісочне печиво. Впевнена, це легка випічка до чаю сподобається як дорослим, так і дітям.
Готується таке печиво швидко і просто, сам процес приготування займаємо мінімум часу. Що ще важливо, тут використовуються досить бюджетні інгредієнти.
Інгредієнти
Для тіста:
- 1 яйце;
 - 60 г цукру;
 - щіпка солі;
 - 160 г борошна;
 - 1 ч. л. розпушувача;
 - 40 г рослинної олії.
 
Для посипання:
- 2. ч. л. цукру;
 - 0,5 ч. л. меленої кориці.
 
Для випікання:
- 20 г рослинного масла або пергаментний папір.
 
Рецепт приготування
1. У глибоку миску розбиваємо яйце, попередньо помивши.
Додаємо цукор і сіль.
2. Збиваємо яєчну суміш за допомогою блендера або міксера, до отримання стійкої піни.
3. Додаємо рослинне масло.
4. Знову добре збиваємо.
5. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
6. Ретельно перемішуємо тісто до однорідного стану.
7. Формуем печиво у вигляді невеликих кульок або будь-якій іншій зручній для вас формі.
В окремій ємності змішуємо цукор з корицею. Кожне печиво посипаємо цукровою сумішшю.
Викладаємо вийшло печиво на деко, змащене рослинним маслом або застелений пергаментним папером, а потім випікаємо при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
8. Печиво готове. Тепер його можна акуратно зняти з гарячого деко, викласти на чисту і суху підготовлену тарілку і накрити чистим рушником. Коли печиво охолоне, його можна дегустувати.