Кулінарія

Найсмачніший рецепт котлет! Чоловік просить добавки!

Ароматні котлети з рубленого курячого м’яса із хрусткою скоринкою – що може бути кращим доповненням до обіду або вечері? Класичний рецепт готується з ніжною курячої грудинки з додаванням вершкового масла. Обов’язково використовується хлібна паніровка або сухарі, які дозволяють домогтися ароматною скоринки.

Готуються котлетки дуже просто і швидко. Подаються з будь-яких овочевих, круп’яних або комбінованим гарніром. Якщо використовувати великі шматочки хліба, то він вбере більше жиру, ніж паніровка. Тому котлетки краще викласти на серветки з паперу, які вбере зайвий жир.

Рецепт пожарських котлет можна урізноманітнити, додавши до складу начинки, подрібнений твердий сир, гриби та інші додаткові компоненти. Гриби можуть входити не тільки до складу начинки, з них можна приготувати соус. Існує величезна кількість рецептів пожарських котлет з риб’ячого фаршу, телятини і навіть свинини. Якщо ви стежите за вагою, то склад котлеток можна збагатити вівсяними пластівцями. Так вдасться знизити калорійність і збільшити поживну цінність страви.

Класичні пожарські котлети: рецепт з курячої грудки

Для приготування котлет нам потрібно охолоджена куряча грудка. Заморожений продукт використовувати не варто, так як страва не вийде соковитим і ніжним. Котлетки повинні мати приємний вершковий смак. Для цього ми будемо використовувати не вершкове масло, а жирні вершки. Обсипання краще зробити з сухариків, для готування яких нам знадобиться вчорашній батон.

М’ясо курячої грудки багате амінокислотами, які благотворно впливають на стан нервової системи. Воно багате білками, тому чудово насичує і забезпечує пролонговану відчуття ситості. Котлетки підійдуть в якості ситного перекусу. Їх можна використовувати для приготування бутербродів.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 шт. ;
  • Нарізний батон – ½ шт;
  • Жирні вершки – 200 мл;
  • Сіль і чорний перець – за смаком;
  • Рослинне масло – для смаження.

Спосіб приготування:

  • Зрізаємо з курячої грудки м’ясо, промиваємо, очищаємо від плівок і шкіри. Нарізаємо курочку великими шматками і кладемо в чашу блендера. М’якоть подрібнюємо. Можна використовувати м’ясорубку, а не блендер;
  • 2-3 шматочки батона залишаємо для включення у фарш, що залишився нарізаємо середніми кубиками, і підсушуємо в духовці. Коли сухарики стануть золотистими, дістаємо їх і залишаємо остигати при кімнатній температурі;
  • Залишився батон викладаємо в вершки і витримуємо до набухання. Потім включаємо до складу курячого фаршу і ще раз масу пробиваємо блендером;
  • Вологими руками скачуємо фарш в кульку, який обвалюємо зі всіх сторін у сухарях. Долонями стискаємо котлетку, роблячи її форму більш витягнутої;
  • У сковороді розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо з кожного боку наші котлетки до утворення золотистої скоринки;
  • Перекладаємо котлетки в жароміцну форму і відправляємо запікатися в духовці при 180 градусах на 30 хвилин.

Якщо ви не вважаєте калорії, то в серединку фаршу при формуванні котлет можна покласти шматочок замороженого вершкового масла. Подавати таку страву слід тільки в гарячому вигляді, так щоб масло випливало з котлетки при розламуванні вироби.