Кулінарія

Пісочне печиво на рослинному маслі за рецептом моєї бабусі

Не так давно я була в гостях у своєї бабусі, і ми приготували з нею разом ароматне і хрустке пісочне печиво. Впевнена, це легка випічка до чаю сподобається як дорослим, так і дітям.

Готується таке печиво швидко і просто, сам процес приготування займаємо мінімум часу. Що ще важливо, тут використовуються досить бюджетні інгредієнти.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 1 яйце;
  • 60 г цукру;
  • щіпка солі;
  • 160 г борошна;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 40 г рослинної олії.

Для посипання:

  • 2. ч. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. меленої кориці.

Для випікання:

  • 20 г рослинного масла або пергаментний папір.

Рецепт приготування

1. У глибоку миску розбиваємо яйце, попередньо помивши.
Додаємо цукор і сіль.

2. Збиваємо яєчну суміш за допомогою блендера або міксера, до отримання стійкої піни.

3. Додаємо рослинне масло.

4. Знову добре збиваємо.

5. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

6. Ретельно перемішуємо тісто до однорідного стану.

7. Формуем печиво у вигляді невеликих кульок або будь-якій іншій зручній для вас формі.

В окремій ємності змішуємо цукор з корицею. Кожне печиво посипаємо цукровою сумішшю.

Викладаємо вийшло печиво на деко, змащене рослинним маслом або застелений пергаментним папером, а потім випікаємо при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.

8. Печиво готове. Тепер його можна акуратно зняти з гарячого деко, викласти на чисту і суху підготовлену тарілку і накрити чистим рушником. Коли печиво охолоне, його можна дегустувати.